Тази седмица актрисата Деми Мур беше гост в шоуто на комика Джеймс Кордън, който ѝ зададе провокативния въпрос „Има ли някой мъж актьор, който според теб трябва да взима по-малко пари от таб за участието си във филми?“. Тя първоначално опита да избегне отговора, като каза, че има цял списък с такива, но Кордън продължи да настоява и тогава актрисата посочи името на бившия си съпруг - Брус Уилис.

Всъщност Мур и Уилис са участвали заедно в няколко филма – „Убийствени мисли“ от 1991 г., „Бийвъс и Бътхед оправят Америка“ от 1996 и „Ангелите на Чарли: Газ до дупка“ от 2003 г.

Деми Мур почти веднага опита да се отметне от думите си и не обясни защо смята, че заслужава по-високо заплащане от бившия си съпруг. Двамата бяха женени от 1987 г. до 2000 г. и може да се каже, че бяха „Бранджелина“ на своето време. Връзката им беше постоянно следена от медиите и вероятно това доведе до развода им. Още повече, че в началото на брака им Деми Мур беше най-високоплатената актриса в Холивуд, а Брус Уилис едва пробиваше. Кариерата на актрисата обаче се сгромоляса изведнъж след провала на филма „Стриптийз“ от 1996 г., докато тази на Брус ставаше все по-успешна, благодарение на филми като „Петият елемент“ от 1997 г. и „Армагедон“ от 1998 г.

Снимка: Getty Images

Още преди официалния край на връзката им се говореше, че бракът им не е щастлив, тъй като двамата почти никога не бяха заедно, заради ангажиментите си. По-късно плъзна и слухът, че Брус Уилис изневерява на Деми Мур, което допълнително отдалечи съпрузите един от друг, така че новината за развода не изненада никого.

Повод за въпроса на Джеймс Кордън беше фактът, че дори в епохата на феминизма и борбата за равноправие, разликата в заплащането между актьорите и актрисите остава все така сериозна.