Пандемията от коронавирус постави пред изпитание много атлети и спортисти, които бяха принудени да търсят нови начини да поддържат форма заради затворените спортни салони, фитнесзали и басейни.

За други не сме сигурни, но поне една известна личност е подала ръка на спортист в нужда – актьорът Дейвид Духовни е разрешил на петкратния параолимпийски медалист Руди Гарсия-Толсън да използва басейна в дома му, за да тренира и да поддържа форма.

Снимка: Getty Images

Пред „Ню Йорк Таймс“ Руди разказва как актьорът от „Секс до дупка“ го допуска в дома си и в личния си плувен басейн.

31-годишният Толсън, който е спечелил пет медала, четири в плуването и един в леката атлетика, споделя, че през юли месец представител на Духовни се свръзал с него, след като актьорът прочел статия във вестника, която обяснява как параолимпиецът не може да си намери място за тренировки.

„Съобщението беше от жена, която каза, че работи с Дейвид Духовни, който й е казал да се свърже с мен, за да ми намери място, където да тренирам. Тя ми даде неговия номер и аз се обадих. Той ми каза, че разполага с 25-метров басейн с един коридор в своя двор. Добре дошъл съм да го използвам, когато пожелая. Просто трябва да го уведомя преди това“, споделя Руди пред вестника.

Параолимпиецът, който е с два ампутирани крака над коляното, е използвал басейна на актьора вече 12 пъти и дори е успял да поговори с него.

Благодарение на достъпа до басейн, параолимпиецът споделя, че така може да се съсредоточи повече върху самия себе си и своята подготовка.

„Така вече имам много повече възможности. Наистина правя това за себе си.“

Интересен факт е, че двамата с Дейвид са се срещали още веднъж по време на триатлон в Малибу, когато спортистът е бил още дете.