32-годишната Румър Уилис, която е дъщеря на една от най-скъпоплатените актриси в миналото Деми Мур и екшън легендата Брус Уилис, публикува провокативни БДСМ снимки, на които е гола и завързана. Посланието ѝ на пръв поглед противоречи на снимките – да насърчи жените и момичетата да възвърнат контрола над телата си.

„Тази поредица цели да върне контрола върху женското тяло“, написа Румър. „Без значение дали сме облечени или не, нашите тела постоянно са под контрола на мъжете или на други жени. На нас ни се казва какво може и какво не може да носим въз основа на формата и размера ни или пък заради някакви морални съображения.

Румър и преди се е показвала гола, но никога в чак толкова провокативни фотосесии. БДСМ (включва връзване, доминация, покорство, садизъм и мазохизъм) е един от най-популярните фетиши както сред мъжете, така и сред жените.

Постоянно ни се казва, че ако сме облечени по определен начин си го „просим“. Налага ни се, че сексуалността и изразяването на тази сексуалност е нещо, от което трябва да се срамуваме и което трябва да крием.“

Румър, която е най-голямата дъщеря на Брус и на Деми, споделя мнението си, че войната на част от феминистките срещу порнографията и еротиката просто затвърждава статута им като собственост изцяло на мъжете.

„Тази идея, че когато жената е голя, това автоматично означава, че не се уважава, че да сме голи или сексапилни автоматично означава, че го правим заради някой мъж и нямаме самоуважение, е пълна глупост. Можем да сме сексапилни заради самите нас. Можем да се завържем заради самите нас. Хората си внушават, че е феминистко да кажеш на една жена да не се съблича и да се уважава, но всъщност така само се затвърждава мнението, че всичко, което правим, е за мъжете.“