Освен кройката на дрехите ни, всички знаем, че и цветовете са много важни за добре изпипана визия и впечатление - уау! Затова ви предлагаме шестте най-горещи багри за този сезон.

За начало или с други думи - встъпление към цветната тема, знайте, че през тази пролет ще са модерни не просто някакво си оранжево, синьо или жълто. Този път дизайнерите са превърнали почти магически класическите ярки цветове в много по-интересни преживявания - за окото и за околните. А, ако още не сте наясно дали бялото е наистина цвят… е, тази пролет със сигурност е!

Розово

Розово, почти червено от Нина Ричи. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Най-момичешкият цвят на света, любимият на Барби и на всички себеуважаващи се принцеси – розовото е добър избор за новите попълнения в гардероба ви. Тази пролет отново можем да потърсим малкото момиченце в себе си, но… не съвсем. Розовото сега трябва да е ярко или даже - почти да бие на червено. Този цвят присъстваше в пролетно-летните колекции на голяма част от дизайнерите – от Джил Сандър, до Валентино и DKNY. "Розовото с характер", както решихме да го наричаме ние, се съчетва чудесно с други ярки цветове, като небесносиньото и оранжевото, например. Освен това е смел и препоръчван контраст, който можете да постигнете, ако изберете да го смесите с по-неутрални тонове, като каки или пясъчно жълто.

Оранжево

Земните цветове и ръждивите нюанси са също много модерни. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Оранжевото е на почит в модната вселена по принцип, но през пролетта на 2011-а то избуява в букет от ярки свои вариации, на които и ние не можем да се наситим. Този цвят зарежда с настроение и се отличава от останалите. Винаги ли? Да, винаги.

Жълто

Жълто, жълто, жълто, какъв весел цвят. Отново - Марк Джейкъбс. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Много жени се притесняват да изберат този цвят, но сега е времето да опитате. Жълтото трябва да е по-убито и меко (като при Шанел) или пък бледо (като при Джейсън Ву). В духа на 70-те цветът на горчицата също е идеален вариант, който ви предлагаме да не пропускате.

Синьо

Тъмносиньото остава на дневен ред. От Марк Джейкъбс. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Истината е, че нищо не е по-голяма класика от синьото. От морскосиньото, до мъгливо небесното и дори тъмносиньото (жестоко!), синьото е много любимо на дизайнерите този сезон. Изненадващо се оказва, че небесносиньото се съчетава страхотно с ярко оранжево и ръждиви нюанси – кой да предположи?

Земните тонове

В силен контраст с останалите ярки багри на пролетта, през този сезон има и вариант за вълна спокойствие – земните тонове – от пясъчно жълтото до ръждиво червеното, изберете ли тях, няма да сбъркате.

Бяло

Бялото винаги е символ на просперитет… освен ако не е носено на модели, материи или в съчетание с дрехи, които крещят „безвкусица”. Тъй като знаем, че вие не сте от тези, ще ви кажем на ушенце, че през пролетта бялото е на върха. Можете да се облечете отгоре до долу в този цвят – от бели обувки с платформи, до сакото, якето, панталона и изобщо… всичко.

За повече визуална информация - разгледайте снимките ГОРЕ.