Цветана Пиронкова се обърна към всички българи на пресконференцията си след четвъртфиналния двубой със Серина Уилямс в US Open.

"Посланието, което мога да отправя към всички, е винаги да вярват в себе си. Това е най-важното нещо според мен", каза Цветана Пиронкова.

"Всеки е подготвен физически за мач, но срещите се решават и от психиката на отделните играчи. Мисля, че това е добра комбинация", заяви бившата ни първа ракета.

Пиронкова сподели, че не е имала очаквания към турнира, но всичко ѝ се е получило отлично. За следващите си участия българката иска да запази същата настройка и да не се обременява с допълнително напрежение.

"По време на двубоя опитах различни неща, за да се справя със сервиса на Серина. Дори не знам колко силен е той, но мога да ви кажа, че се усеща като бомба. В първия сет мисля, че контролирах играта. Изпълнявах различни удари и всички се получаваха. В същото време бях наясно, че това няма да продължава вечно", казва Пиронкова.

"Имах своите шансове във втория сет, когато поведох с пробив. Сервисът ми обаче не издържа в този момент. Започнах и да се чувствам по-изморена. Все пак се борех до края на мача, но останах близо до победата", казва българската тенисистка.

Вижте още какво каза Цветана Пиронкова от видеото в bTV Новините.