Да приспиваш бебе, а след минути да излезеш на тенис корта и да побеждаваш съперниците си без проблеми. Доскоро това изглеждаше немислимо. Но явно всичко е възможно!

За първи път в историята на турнири от Големия шлем три майки играят на четвъртфинал! В Ню Йорк историята пренаписват Серина Уилямс, Виктория Азаренка и за наше огромно удоволствие - Цветана Пиронкова. Те удивиха света! Вече никой не се съмнява, че смяната на памперси, гоненето на щъкащ малчуган и часовете, прекарани в игри, са отлична тренировка.

Цвети е голямата изненада на Откритото първенство на САЩ! Кой ще си помисли, че след близо три години пауза можеш да излезеш на корта и да се разправиш без видимо усилие с 4 сериозни противнички!? Пиронкова наистина е феномен.

Тя изигра последния си мач преди визитата ѝ в Ню Йорк на 6 юли 2017 г. Тогава загуби от Каролине Вожняцки във втория кръг на "Уимбълдън". Оттеглянето на Цвети от корта беше логично. През март 2018 г. на бял свят се появи Александър - първата радост на Пиронкова и съпруга ѝ Михаил.

Пловдивчанката пази много ревностно личния си живот. Малкият Александър няма снимки в лице. Той и мама Цвети са рекламни лица на марка еднократни пелени, но повече за младия юнак не знаем.

Целия материал можете да прочетете в btvnovinite.bg