Актьорите Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са една от най-любимите холивудски двойки не само заради таланта си, но и заради връзката им, която кара много хора да вярват в истинската любов.  

Те са красиви, внимателни един към друг, атрактивни, щедри и с чувство за хумор. Неотдавна определиха сватбата си като „огромна шиб*на грешка“ и споделиха, че ако могат да върнат времето назад, този ден щял да е съвсем различен.

Двамата се срещат по време на снимките на „Зеленият фенер“ през 2010 г. 

По това време Блейк има връзка със звездата от „Клюкарката“ Пен Баджли. Рейнолдс пък е женен за Скарлет Йохансон.

Към края на същата година Лайвли и Баджли се разделят, а Рейнолдс и Йохансон обявяват развода си.

През октомври 2011 г. става ясно, че Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са двойка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По-малко от година след това двамата се женят на изненадваща за всички церемония. Младоженците канят съвсем малко от най-близките си приятели и членове на семействата си, а за място избират плантацията „Буун Хол“ в Южна Карлина. И това се оказва най-голямата им грешка.

Да се ожениш в плантация на робовладелци е като да вдигнеш сватба в "Аушвиц"

Още тогава има възмутени от избора на място за сватбата им. Плантацията някога е принадлежала на робовладелци и е била обработвана от роби. Макар мястото да е красиво и да е предпочитано за сватби от местните жители, за някои напомня един от най-мрачните периоди в американската история.

През 2020 г. САЩ бяха разтърсени от вълна на недоволство срещу расизма, който все още битува в богатата държава. Убийството на чернокож мъж от полицаи отприщи мощно движение, което вдигна мерника на всички символи на расизма и робството. Движението „Черните животи имат значение“ създаде разделение на обществото, което не е виждано в Америка от Гражданската война насам. Десетки паметници на личности, свързани по някакъв начин с робството, бяха съборени, а сред звездите започна истински лов на вещици, като някои от тях бяха атакувани за изказвания, снимки и роли отпреди 20-30 години.

Разбира се противоречията около избора на място за сватбата на Райън и Блейк също изплуваха на бял свят и се наложи актьорът да даде изявления, което той направи в интервю за сайта „Fast Company“.

Това е нещо, за което винаги дълбоко и искрено сме съжалявали“, сподели той. „Никога не бихме могли да се примирим. Тогава виждахме само едно красиво място за сватбата си. Сега виждаме място, построено върху ужасна трагедия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За да изкупят грешката си, актьорите дариха 1 милион долара на различни организации.

Повечето от тях защитават правата на чернокожи, емигранти и други малцинствени групи.

Срамът работи по странен начин“, сподели актьорът. „Една такава огромна шиб*на грешка може да те накара да се скриеш или да те накара да действаш по някакъв начин. Това не значи, че няма да сгафиш отново, но опитите да създадем по-добро общество са работа, която никога не спира.

Снимка: Getty Images

Години по-късно Блейк и Райън продължават да са заедно и да даряват пари за различни каузи. Този път не от вина или гузна съвет, а просто заради емпатия. 

До момента двамата имат 3 деца. 

Те са три момичета на 2, 5 и 7 г.

Снимка: Getty Images

Ето някои от най-забавните неща, които актьорът е казвал или писал за децата си е, че:

"Казвам на дъщеря си, че слънцето се скрива вечер, защото ѝ е сърдито. Някой ден ще напиша книга за отглеждането на деца.

Бих минал през огън за дъщеря си. Е, не точно огън, защото е опасно. По-скоро през стая с висока влажност. Но не твърде висока, заради косата ми."

Нямаме търпение да прочетем тази книга, наистина!  

А знаете ли коя е тази двойка, която също се обича?