Карибският остров Ангуила е самоуправляваща се отвъддморска територия на Великобритания. Райското кътче е с площ 90 кв.км и едва 15 000 души население.

На този адрес можете да подадете молба за пътуване, ако планирате да пристигнете на острова до 31 октомври. Тези, които ще пътуват след тази дата, трябва да попълнят документите в края на септември.

Снимка: iStock

Заради пандемията Ангуила затвори границите си през март и досега има само три случая на заразени с коронавирус и нито един починал.

Документите на желаещите да прекарат една година на острова, за да работят дистанционно, ще бъдат разглеждани приоритетно спрямо тези, които искат да пътуват за кратка почивка.

Снимка: iStock

В сайта властите дават информация за двата доставчика на интернет, както и за 30-те магазина на острова.

За престой в Ангуила до три месеца трябва да заплатите такса 1000 долара (в нея са включени и два теста за COVID-19, които ще ви бъдат направени на място). За семейство до 4 души се плаща 1500 долара.

За престой от три месеца до една година таксата е 2000 долара, а за семейство – 3000 долара. Ако имате повече от две деца, за всяко следващо се заплаща такса като за самостоятелен пътуващ, т.е. 2000 долара.

Снимка: iStock

Ангуила е на 30 минути път с ферибот от Сейнт Мартин, често определян в различни класации като най-добрият остров в Карибите.

Снимка: iStock

Ангуила има 33 плажа, много от които почти безлюдни. Ако можете да работите дистанционно, имате шанс да гледате този рай не на десктопа на компютъра, а на живо!

Снимка: iStock