Какво да направим, ако вали през почивните дни? Това е въпросът, който си задаваме в дъждовния петък. Разбира се, никога не може категорично да предвидим играта на природата с метеорологичните предизвикателства. Но каквото и да е времето, почивка трябва да има. 

Затова може да планираме вариант Б за дъждовен ден, в който да се излежаваме до късно или да си поднесем закуска в леглото. Дъждовен уикенд е идеалното време да изгледате филм, за който все не ви е достигало време или запис на последния коцерт на любимите ви изпълнители. Сега е моментът да седнете в удобното кресло и да започнете отдавна купената книга.

Почивката в дъждовен ден може да бъде оползотворена в подреждане на гаража или гардероба. Да бъдат подтегнати велосипедите и автомобила. Да подредите нещата, в които отдавна сте искали да внесете ред, включително в профила си във фейсбук.

Не забравяйте, че почивката е време и за себе си, за да отидете на масаж, на фитнес, на танци или да се занимавате с любимото си хоби.

Дори през почивните дни да няма слънце не тъгувайте, защото дъждът понякога дава повече възможности за истинска почивка.

Още предложения за дъждовния уикенд може да научите от аудиозаписа "Разнообразна почивка, въпреки дъжда”, публикуван в началото на поста. Това е разговорът ни със Светослав Николов, радоводещ на предаването "За София”, излъчен в ефира на bTVRadio на 01.08.2014 г. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images