Жените имат невероятното умение да трупат дрехи и същевременно никога да нямат какво да облекат. Пазим рокли, които повече никога няма да облечем; поли, които са ни отеснели; панталони, които вече не са ни в стила, но са здрави и сърце не ни дава да ги изхвърлим. Предлагаме ви няколко начина да освободите пространство в гардероба си и да изкарате допълнителни пари за лятото. 

OLX
В сайта могат да се продават и купуват всякакви артикули. Има обособена специална категория Мода, с подкатегория Дрехи, в която може да качите своя обява за продажба със снимка и текст.
След като я публикувате, трябва да изчакате купувачът да се свърже с вас.
Препоръчваме ви да направите качествени снимки, на които да са добре видими детайлите по дрехите, спецификата, цветовете, декорацията и т.н. Една добре стилизирана рокля, чиято снимка от пръв поглед впечатлява, ще привлече много повече преглеждания, отколкото, ако просто метнете дрехата на леглото, и я щракнете с телефона. Вложете малко повече усилия в началото, за да може да се радвате на добри резултати в края.
След като купувачът се свърже с вас, може да се видите лично, за да предадете дрехата и да си вземете парите, или да изпратите артикула с куриерска фирма/поща с наложен платеж. Системата е комуникативна. Позволява обмяна на лични съобщения между продавач и купувач с цел максимална изгода.

Sheed
Това е сравнително нова платформа, която образува едно микро fashion общество. Приложението е нещо като Instagram за дрехи. И тук може лесно да публикувате обява за продажба на своя дреха. Стъпките са няколко и са лесни. За да публикувате, първо трябва да си създадете профил. Препоръчваме ви да го направите атрактивен. Така евентуалните купувачи ще имат ясна представа кой точно седи зад предлаганата стока. Снимайте дрехите си на дневна светлина, внимавайте кадърът да е добре композиран, да няма отблясъци, размазано или разсейващи елементи на заден план. Платформата обединява сходни обяви по хаштаг, затова използвайте поне няколко, когато пускате текст. Например #естественакожа, #ръчнаизработка, и др. Така тя ще бъде повече видима и ще стигне до повече потенциални клиенти.

Мацките сме тук и чудни неща се случват
Това е затворена група във Facebook, към която може да се присъедини всеки с интерес да продаде свои дрехи или да купи такива. В групата се предлагат също и нови неща, дрехи, които са с объркан размер и др. Качената обява трябва да съдържа само една снимка, с текст към нея, който съдържа информация за материята, размера, цвета и най-важното – цената. В коментари под снимката може да се качат допълнителни снимки. Другите членове на групата заявяват желанието си да купят нещо също в коментар под снимката и се свързват с продавача на лични съобщения. Ако една дреха не бъде купена дълго време, цената й може да се актуализира (т.е. да се намали). При интерес може да се видите лично с купувача или да изпратите дрехата с куриерска фирма. Препоръчваме да отбележите опцията за предварителен преглед. Така човекът отсреща добива най-реална представа за това какво купува, преди да го е заплатил. Групата е интересна с това, че предлага не просто дрехи, а интересни находки. Ризата на известна марка, която вече не харесвате, може да се окаже истинско съкровище за друг. А като бонус да изкарате пари и дори да спечелите нов приятел, ако се видите лично.