Били Айлиш похвали Грета Тунберг за действията й като еко активистка, призовавайки по-старите поколения от нейното да предприемат повече действия срещу климатичните промени и глобалното затопляне, "така че да не умрем всички".

Ейлиш влезе в заглавията на медиите миналия месец, когато излезе на сцената на Американските музикални награди, носейки тениска с лозунга "НЯМА МУЗИКА НА МЪРТВА ПЛАНЕТА" (NO MUSIC ON A DEAD PLANET).

Снимка: Getty Images

Тази фраза е възприета от Music Declares Emergency - група от артисти, борещи се с климатините промени. Сред другите артисти, участващи в движението, са имена в музикалната индустрия като "Рейдиохед", "The 1975", "The xx", Робин, "Саваджис" и "Масив Атак".

Тази седмица Били Айлиш говори пред NME за позицията си към околната среда и 16-годишната шведска еко активистка Грета Тунберг.

Снимка: Getty Images

"Грета Тунберг проправя пътя", коментира Били Айлиш. "Тя върши своите неща и се чувствам горда да бъда сравнявана с нея."

"Дано възрастните и старите хора да започнат да ни слушат [за изменението на климата], за да не умрем всички. Старите хора ще умрат и въобще не им пука дали ще умрем, но ние все още не искаме да умираме", допълва Били Айлиш.