Белият заек скача от тротоара на 22 април на столичната "Иван Вазов" между улиците "6-ти септември" и "Раковски", където отсечката ще бъде освободена от автомобили, за да се превърне в своеобразна импровизирана сцена, оживена от музика, моден и индустриален дизайн, пърформанс и съвременно визуално изкуство. Ресторантите, клубове и галерии от живописната част в културния градски център ще излязат навън, превръщайки улицата в платформа за изява на новото поколение артисти.

Фестивалът е замислен в две части – White Rabbit by Day и White Rabbit by Night. За дневната част интериорът на Tell Me Bar ще бъде преобразен като концептуален шоурум за авторски произведения от модния, интериорен и продуктов дизайн. Паралелно ще бъде обособено допълнително пространство в сградата от One Gallery Sofia за представяне на видео арт инсталации на едно от значимите имена в съвременното изкуство – Айдан Салахова. А вечерта двете пространства ще се обединят за мащабно парти.

Гвоздей на програмата е ХАРА КАЦИКИ – визуален артист от Берлин. Въпреки че е известна най-вече със своите илюстрации, тя изразява своята творческа визия и чрез широк спектър други медии като музика/диджей сетове, аудио-визуални пърформанси, графика и дизайн на костюми. Творбите й са изпълнени с фантастични фигури, неземни същества и силно стилизиран естетика, включвани многократно в кампании от световен мащаб, музикални клипове, късометражни филми, моден и интериорен дизайн, публикации, инсталации и други.

STUDIO REMAKE е независим български лейбъл, който съществува от 2003 г. Основният фокус на дейността е върху трансформацията на съществуващи модни обекти, с цел да ги предпази от морална старост и преобразува в модели - уникати с напълно съвременно звучене.

MINTY е модният бранд на Силвия Цветанова.

МИРА ДАМЯН е шведски шик.

ЧУДОМИР ДРАГНЕВ е стиймпънк скулптор, вдъхващ живот на захвърлени материали, превръщайки ги в гаечни балерини, разтопени демони, ръждясали воини, танцуващи сплави и всевъзможни отрочета на въображението. 

ВЕЗБА е марка за облекла и аксесоари базирана на българските фолклорни мотиви. Мисията на марката е да акцентира върху чара и символиката на шевицата.

СОПА е творчески колектив от млади архитекти и дизайнери, провокирани от новите технологии и тенденции в еко строителството, зелената енергия, продуктовия дизайн и иновативните намеси в градска среда. 

POSTSTUDIO са графични дизайнери, чиято работа e различна, концептуална и със силно изразен собствен визуален език. Приносът им за развитието на визуалната ни култура и среда е повече от качествен и ценен.

AIDAN SALAKHOVA е емблематична личност в света на съвременното руско изкуство. През годините артистичните й проекти неизменно са били израз на нейната лична и творческа свобода. Досега видеото от пърформанса Predistatination е представяно единствено в Saatchi Gallery – London.

ТРИО ТРИК е създадено през 1982 г. Групата се представя с рецитали на конкурса „Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора”, телевизионния конкурс „Мелодия на годината” и фестивала „Златният Орфей”. Песента „Шесто чувство” през 1986 е обявена за „Мелодия на годината” от едноименния конкурс.

HELP ME JONES е създадено от казакстанския диджей и продуцент Константин Тимошенко и Марий Росен – режисьор, актьор и поет.

PARSIFAL (Brussels Pony Club) представлява синя електрическа мъгла – комбинация от блус и минимал електро.

МАГИ ПЕТРОВИЧ е магическото присъствие зад виолончелото в нов проект с акордеониста Илко Градев.

ПАВЕЛ ТЕРЗИЙСКИ ще представи експериментален звуков разговор като вокал с Димитър Горчаков – кийбордист.

PHOENIX (DISCO COMRADES) споделя музиката като от саундтрак – подредени сцени от преживяванаия и емоции.

MOUSTACHE LOVE представя всички нюанси на дискотo. Безценни ремикси на българската естрада. Любов

JULIETA INTERGALACTICA е алтернативна кралица, плътно запълваща пространството с чистa форма забавление за танцуващите.