Браян Роуз е собственик на независимата медия „Лъндън риъл“ и бивш банкер. На 6 май той ще се бори да стане кмет на Лондон, с подкрепата на своята съпруга – българката Мариана. Половин година му отнема, докато се осмели да я покани на първа среща - за това и други интересни факти разказва в предаването "120 минути".

Двамата се запознават случайно, докато той пазарува дрехи. По това време той е успешен банкер на "Уолстрийт", а тя самотна майка на дъщеря. 

Признава си, че тогава не е знаел нищо за България, освен че е страна в Европа.

"След това научих много. Бил съм в Бургас, в Пловдив. Познавам храната, знам и няколко думи“, казва той.

Казва, че харесва България и българското, защото му напомнят на американците. Приема българите като много работливи хора: "Могат да дойдат на място като Лондон и да променят живота си“. 

Съпругата на Браян – Мариана Алексиева първоначално трябвало да бъде в Лондон само шест месеца, за да научи езика. 

„Но градът така ме прегърна и аз го усетих като енергия. Лондон е една от големите ми любови и аз обожавам този град. Той ме оформи като човек, даде ми различно виждане за света, даде ми новите приятели, моята кариера. Дължа толкова много на този град“, казва тя.

„Аз израстнах гледайки баща ми да работи. В България събота и неделя, тогава се вършат важните неща. Отиваш при приятел, помагаш на приятел. Но татко ме взимаше с него, дори и на работа, и да видя неговата работа, и това как си прекарва деня… Никога не ми е било проблем, че татко работи толкова много. Децата са важна част от това, което правим и ние отиваме там като семейство. Някак си децата са вътре в това, което правим и го правим заедно“, казва Мариана.

Браян се надява семейният му живот като кмет да не се промени драстично: „Ще продължа да карам сутрин момчетата на училище, да им разказвам вечер приказки."

Повече за това как смята да промени Лондон с помощта на българската си съпруга - четете в btvnovinite.bg.