Българският княз Кирил Сакскобургготски, или Кирил Преславски се оказа в една много интересна класация – тази на британското списание Tatler за най-желаните ергени във Великобритания.

Кирил е български княз и испано-британски финансист и икономист, втори син на последния български цар (1943 – 1946) и министър-председател на България (2001 – 2005) Симеон II и на царица Маргарита.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роден е на 11 юли 1964 г. в Мадрид. Учи във Френския лицей в родния си град. Завършва теоретична и квантова физика в Принстънския университет. Специализира финанси, живее и работи в Ню Йорк и Лондон (1991 – 2001) като банков експерт в централите на финансова къща Lehman Brothers. От 1997 г. работи като икономист в лондонския хедж фонд GLG Partners, директор е на отдел за разпределение на инвестициите.

На 15 септември 1989 г. в Палма де Майорка се жени за Росарио Надал и Фустер-Пуигдорфила, дъщеря на испанския индустриалец Мигел Надал. Имат две дъщери и син – княгиня Мафалда-Сесилия (родена 1994 г.), княгиня Олимпия (родена 1995 г.) и княз Тасило (роден 2002 г.). В началото на 2012 година Кирил Преславски и Росарио Надал се разделят.

Кирил с бившата си съпруга Росарио Надал.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За него британското издание посочва, че е на 55, разведен и името му се свързва с редица европейски кралски фамилии. Завършва университета Принстън заедно с актрисата Брук Шийлдс и е близък приятел със звезди като Гуинет Полтроу и Хю Грант. Като баща на 3 деца, той притежава къща в Майорка, където прекарва всяко лято с тях.

Само преди месеци княз Кирил представи своята нова приятелка Катрин Бътлър на събитие в Майорка, с която го запознава негов приятел преди година и половина.

Княз Кирил и новата му приятелка Катрин Бътлър - август 2019 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В челото на класацията на Tatler е най-големият син на Виктория и Дейвид Бекъм – Бруклин. 20-годишният най-желан ерген в Англия е без приятелка от известно време насам и вече има достатъчно на брой татуировки, за да може да се конкурира с известния си баща – Дейвид.

Едно от по-известните имена в списъка с най-привлекателните за женитба мъже на Острова е това на певеца Хари Стайлс. Още кралски особи, които са чудесна партия за женене – правнукът на братовчедката на кралица Елизабет Втора – Александра, който се казва Александър Огилви и е на 23, студент по икономика и компютърни науки. Той е 54 в линията за наследяване на британския трон.

Един млад „шоколадов бос“, за когото скоро ви разказахме, също влиза като име в списъка. Става дума за Орсън Фрай, който в момента се среща с модела Алекса Чънг. Защо на Фрай му казват шоколадовия бос ли? През 1840 година Джоузеф Фрай (вероятно негов прапрадядо) измисля шоколада и успява да натрупа цяло състояние, което днес е наследено от Орсън.