През 2021 г. в Холивуд избухна поредният сексскандал, като този път в него главни герои бяха секссимволът Арми Хамър и една българска, която го обвини в изнасилване. Сега историята е подробно разгледана в нов документален сериал, който може да се гледа на HBO Max. За съжаление Ефи, която подпали скандала, не е доволна от решението този филм да бъде създаден.

Снимка: Getty Images

„Неприемливо е да експлоатирате този тежък момент в живота на толкова много хора, без да вземете предвид личното им пространство и процеса им на лекуване“, написа Ефросина Ангелова в изявление до създателите на филма, публикувано в „Лос Анджелис Таймс“. „Начинът, по който злоупотребихте с травмата ми, е потресаващ. Докато ви крещях „не“, продължавахте да го правите и ми казвахте, че не се нуждаете от моето позволение, което ми напомни на Арми.“

Младата жена е недоволна, че във филма са използвани екранни снимки на неща, които е публикувала в социалните мрежи, но след това е изтрила. Създателите на филма обаче са на мнение, че след като веднъж са били публикувани онлайн, вече са публични, дори и след това да са били изтрити. По тази причина не са сметнали за необходимо да търсят позволение от Ефросина.

„Ако не направиш филм, само защото някой е казал, че не иска да правиш филм, тогава няма да се правят никакви филми“, заяви продуцентът на филма Джулиан Хобс. „Истината е, че не всички одобряват филмите.“

УЖАСНИТЕ ДЕЙСТВИЯ, В КОИТО ЕФИ ОБВИНЯВА АРМИ ХАМЪР

„На 24 април 2017 г. Арми Хамър ме изнасилваше в продължение на 4 часа“, разказа тя през сълзи във видео, което публикува в социалните мрежи. „Той удряше главата ми в стената, оставяйки следи по лицето ми.“

Снимка: Getty Images

Жената, която се представя като Ефи, се запознава с актьора във "Фейсбук" през 2016 година. Тогава тя е само на 20, а той е женен за телевизионната водеща Елизабет Чамбърс.

„Като поглеждам сега назад осъзнавам, че той използваше тактики за манипулация, за да упражнява контрол над мен, докато не загубих самата себе си“, разказа още Ефи. „Той често подлагаше на изпитание отделеността ми към него, пренебрегваше границите ми и ставаше все по-агресивен в психологическо, емоционално и сексуално отношение.“

Според адвокатката на Ефросина тя разполага с доказателства, които подкрепят твърденията ѝ и смята, че обвиненията трябва да бъдат разследвани. От друга страна адвокатите на Арми Хамър отхвърлят възможността да има каквато и да е истина в твърденията за сексуално насилие.

Снимка: Getty Images

Ефросина Ангелова не е първата жена, която обвинява в подобно нещо актьора, но е единствената, заради чието обвинение се води разследване. По тази причина историята ѝ няма как да не бъде включена във филма.

Още през януари няколко жени разкриха, че са имали сексуални отношения с него и той е споделял притеснителни фантазии за насилие и дори канибализъм. Заради скандала актьорът загуби ролята си във филма „Shotgun Wedding“, в който участва и Дженифър Лопес.