Една от звездите на българското кино - Асен Блатечки, призна, че като по-млад е пробвал марихуана, но това не му е допаднало особено. Това сподели той в специалното си интервю за юнския брой на Playboy. Блатечки признава, че е пушил един-два пъти, но от чисто любопитство и само защото в онези времена е било модерно.

Организмът ми нещо не се справя – първият път не ми хареса, а след втория си мислех, че директно ще умра.

Актьорът  е върл противник на наркотиците и никога дори не е пипвал. „Кокаинът е фалшиво удоволствие”, казва Асен. „Щом прибягваш до него, значи истинските неща в живота ти не са достатъчно”. Благодарение на силната си воля сексимволът на българското кино дори е отказал цигарите за цели 7 месеца. Но заради актьорското призвание и за да влезе напълно в ролята на Чарли от „Стъклен дом”, е пропушил отново.

Пред Playboy Блатечки коментира и слуховете, че между него и Диляна Попова има нещо повече от професионални отношения. „Не сме заедно – напишете го това и да се знае. Никога не съм изневерявал на жена си. Който иска, да вярва”.

На въпроса как иска да остарее, Блатечки отговаря: „Като бащата от Orange County Choppers – да си имам едно гаражче за коли и мотори и да ги поправям. И тук-таме някой филм да снимам, ако може”.