След 6-годишна тишина Адел се завръща с пълна сила на музикалната сцена. Тази нощ своята премиера направи пилотният сингъл „Easy On Me“ към четвъртия студиен албум на звездата, озаглавен „30“.

Близо 300 хиляди души гледаха на живо премиерата на песента и видеоклипа, а мигове след това броячът на YouTube блокира от засиления трафик. С над половин милион публикации за новата песен Адел влезе под номер 1 и в трендинга на „Туитър“.

В лиричната балада „Easy On Me“ героиня разкрива болката си и споделя, че е осъзнала грешките си и сега моли за милост. Имала е „добри намерения“, положила е много усилия, но те не са били оправдани. „Все още бях дете, нямах шанса да опозная света около себе си“, пее още Адел в новия си сингъл. Героинята е осъзнала, че е по-добре за нея да сложи край на досегашната си връзка. Все пак песента носи позитивно чувство у слушателя – да преоткриеш себе си, да загърбиш миналото и да продължиш напред.

Това послание носи и сценарият на артистичния видеоклип, който е своеобразно продължение на най-големия хит на Адел до момента, а именно „Hello“. Режисурата отново е поверена на Хзавиер Долан.

Във видеото на „Easy On Me“ британската певица напуска къщата си, за да изгради своето бъдеще другаде. В началото на лентата тя се сбогува с дома си, говорейки по телефона, който е iPhone 6s – модел от 2015-а година – годината, когато певицата представи „Hello“. По този начин се създава автентичност на историята и събитията, които певицата е преживяла през последните години. След това Адел потегля по обезлюден път и наблюдава щастливото съседско семейство, а разпилени нотни листи се носят от вятъра. По пътя колата й е изпреварена от тази на развълнувана двойка младоженци.

В началото на втория куплет видеоклипът от черно-бял става цветен, а Адел пее в нова къща. Символично певицата показва на публиката, че сега живота й е озарен от светлина и е готова да остави миналото зад гърба си, за да започне начисто. Виждаме и близък кадър на лявата ръка на певицата, където акцентът е липсващата халка.

Наградената с множество награди „Грами“ звезда не изневеря и на екипа, с който работи. „Easy On Me“ е съавторство между самата Адел и световния хитмейкър Грег Кърстин.

Преди няколко дни певицата официално обяви и предстоящия си нов албум. Той е озаглавен „30“ и ще бъде достъпен на 19 ноември. Пред „Вог“ Адел все пак отказва да определи записа като „албум за развода“, а споделя, че „По-скоро беше развод със самата мен“.