Световноизвестната певица Имани ще изнесе концерт в София на 2 юни. Вижте какво сподели изпълнителката преди гостуването си.

По собствените Ви думи, след последния си концерт в България, обикаляте света по турнета, ставате майка и преживявате бърнаут. Относно Вашето професионално прегаряне - как го уловихте и как се справихте с него?

Това е нещо, което се натрупва във времето. Започват здравословни проблеми или изключителна преумора, започваш по-често да се разболяваш. Идва ден, в който не можеш да станеш от леглото, всичко започва да ти е трудно. Тези умора и преумора се превръщат в депресия. И стигаш до момента, в който просто не искаш повече да вършиш тази работа. Затова и спрях, спрях да пея.

Как се възстановихте?

Дадох си сметка за всички неща, на които бях казвала „да“, а е трябвало да кажа „не“. Трябваше да бъда честна със себе си и да посетя различни лекари. Да се погрижа за ума и тялото си, да се погрижа и за бебето си. Тогава забременях и с второто си дете, нямах и много избор. Така че взех осъзнатото решение да се погрижа за себе си.

И това е едно от най-сложните неща на този свят. Защото ако си почиваш, ти казват, че си мързелив. Ако кажеш „не“, ти казват, че си неблагодарен. Ако кажеш, че не можеш да продължаваш да правиш нещо, ти казват - значи не го искаш достатъчно.

Вижте какво сподели Имани за предстоящия си концерт в София във видеото в сайта на bTV Новините.