През 1985 г. певицата Кейт Буш създава песента си „Running Up That Hill“, която достига четвърто място в музикалните класации във Великобритания. Това е първият ѝ голям хит. 37 години по-късно песента изведнъж става изключително популярна и дори задминава предишните си успехи. Днес Кейт Буш печели милиони от нея и сама не може да повярва на случващото се.

Кейт Буш има много почитатели дори днес, макар да не е правила нова музика от десетилетия. Въпреки това е сравнително непозната за по-младите хора. Или поне беше, преди четвърти сезон на хитовия сериал „Странни неща“ (Stranger Things).

В сериала една от героините използва музиката на Кейт Буш, за да създаде позитивни емоции, които да я измъкнат от хватката на същество от друго измерение, опитващо се да я убие. Веднага след излизането на сериала, зрителите потърсиха песента „Running Up That Hill“ в платформите за стриймване на музика и тя оглави класациите за най-слушани песни.

Снимка: Getty Images

Седмично песента печели по около 200 000 паунда и тъй като Кейт Буш е единствена авторка и сама я е продуцирала, всички тези пари отиват при нея.

„Искам да им благодаря, че доведоха песента в живота на толкова много хора“, написа тя в прессъобщение, в което благодари на създателите на сериала, братята Дъфър. „Зашеметена съм от това колко много любов и подкрепа получи песента. Всичко се случва толкова бързо.“

Снимка: Getty Images

„Stranger Things“ е един от най-гледаните сериали на „Нетфликс“, а последния сезон отбеляза рекорд, който трудно ще бъде победен – само за 48 часа след като беше качен на платформата, потребителите гледаха общо над 286 млн. часа, или над 32 000 години. Това обяснява и изключителния успех, който песента на Кейт Буш постигна.

Сезон 4 на „Stranger Things“ беше разделен на две части, като очакваме финалните епизоди на 1 юли. Тази седмица видяхме и трейлър за финала, в който песента на Кейт Буш също е включена.