Форматът "Трима тенори", превърнат от Павароти, Доминго и Карерас в апотеоз на красивата оперна музика, има успех в цял свят. Хората харесват звученето на трима тенори. Дори в родината на операта Италия, вместо "Отиваме на опера", често казват: "Отиваме да чуем тенора".

Известните варненски тенори Валерий Георгиев, Стоян Финджиков и Пламен Долапчиев ще зарадват публиката в морската столица на 11 септември. Концертът им започва от 18 часа в Градската художествена галерия. На пианото ще бъде Руслан Павлов, който ще се изяви и като солист. Тримата варненски тенори, различни като тембър, характер и темперамент ще изпълнят арии и ансамбли от опери на Верди, Пучини, Леонкавало.

Още Питагор е имал своя теория за влиянието на музиката върху човека. Според него тя превръща негативната енергия в положителна емоция. Подбраната класическа музика премахва физическите и душевни неразположения.

Солистите на оперния театър във Варна ще предложат емоционално преживяване с усещане за романтика под кодовото название ВЕЧЕР НА ТРИМАТА ВАРНЕНСКИ ТЕНОРИ.

Станете и вие част от това вълнуващо събитие!

ВХОД СВОБОДЕН