Джон Дилерманд е главният герой в нов детски анимационен сериал, излъчван по датската обществена телевизия „DR“. Сериалът трябва да забавлява деца на възраст около 9 години, но срещна сериозна съпротива от някои родители, тъй като главният герой е мъж с огромен пенис. Достойнството на Джон Дилерманд е около два пъти по-дълго от тялото му и човекът го използва, за да изпълнява различни ежедневни задачи.

Както може да видите във видеото, Дилерман, чието име е детска думичка за „пенис“, използва члена си, за да пали барбекю и да развежда кучета, като ги подмамва с наденичка, закачена за мъжествеността му:

Планирано е сериалът да има поне 20 епизода, като 13 вече са достъпни онлайн. Някои родители и датски политици обаче смятат, че създателите му са отишли твърде далеч в желанието си да разсмеят малките.

Крайнодесният датски политик Мортън Месершмит смята, че сериалът трябва да се спре: „Не мисля, че това децата да гледат гениталиите на възрастен мъж, трябва да се превръща в нещо нормално“, написа той във „Фейсбук“. „Това ли трябва да показва една обществена телевизия?

Снимка: Screenshot / YouTube

От своя страна създателите на сериала не смятат, че филмчето ще предизвика същата реакция при децата, каквато предизвиква при възрастните. Те са разговаряли с детски психолог, който е прочел сценария. Нейното име е Магрет Хансен и тя застава в подкрепа на сериала:

Малките деца обичат да са голи и да изследват телата си“, казва тя. „Те си играят на доктор, оглеждат се и обичат „лоши“ думички, като „пръцкане“ и „пишка“ (dillermand). Когато ги кажат искрено се забавляват. И точно на тези деца говори „Джон Дилерманд“. Филмчето ще ги накара да се смеят, но и да научат нещо.

Снимка: Screenshot / YouTube

Според нея родителите трябва да се опитат да видят филмчето през очите на децата, а не през „очилата на възрастните“, които сами сме си поставили. „Джон Дилерманд“ помага на децата да разговарят за телата си без срам и притеснение.