„Ние сме близки народи. Похвално е, че Иван и Андрей взимат този почин. Понякога това, което културата може да направи е много над това, което политиците постигат. Любовта побеждава и аз съм щастлив, че мога да участвам в такъв форум“, заяви големият Васил Найденов по време на пресконференцията по повод старта на One Love Tour 2018.Огромният успех, който постигна One Love Tour 2017 г., задължава продуцентите да продължат в същия дух. Единодушно е взето решение да се разшири мащаба на турнето и тази година One Love Tour ще е фестивал. Ще е напълно безплатен и със свободен достъп. Той ще бъде дванадесетчасова богата програма, включваща различни стилове музика, фолклор, детски театър и вокални групи, популярни изпълнители от България и Македония, stand up комици и кулинарни презентации.


Фестивалът One Love Tour стартира на 16 юни в Скопие, на 30 юни е в София, на 21 юли – гр. Банско, 28 юли – гр. Варна, 11 август – гр. Струмица, 07 септември – гр. Кавадарци, 08 септември – гр. Русе и завършва на 05 октомври за празника на града в Стара Загора.

Андрей Арнаудов: Ние вярваме, че това е пътят!
„Не е никак лесно да се случва One Love Tour, но ни прави ужасно щастливи. Преди година, когато започвахме, ние имахме идеята колко е важно България и Македония да правим все повече неща заедно, но нямахме идея колко труден и тежък е този път“.


***

„Ние вярваме, че това е пътят. В някаква степен ние дадохме тон на политиците. Не вървяхме след политиката, а пред нея. Много скоро, след като за първи път решихме да направим One Love Tour, се подписа договорът за добросъседство. Изкопираха ни“.Иван Христов: Ще запазим едно безценно наследство!
„Ще има грънчарство, резбарство, тъкачество, плетива и много други. Хората ще могат да се запознаят отблизо с магията на древните и пъстри традиции, а по време на фестивала вековните умения, занаяти и фолклорът ще се претворяват с много талант и любов от съвременните българи и македонци. Така ще запазим едно безценно наследство“.

Още за фестивала може да видите на btv.bg.