Любо Киров започна ударно турнето си с концерт в препълнения Летен театър във Варна на 21 юли. В продължение на два часа над 2000 души пяха заедно с един от най-успешните български музиканти, който многократно слиза сред публиката.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

На сцената Любо Киров беше с голямата банда и изпълни песните от новия албум „Целуни ме“, както и хитове като „Както преди“, „Летим“, „Забранена любов“ и др. Публиката чу на живо още дуета на Любо Киров с Михаела Маринова „Мога“, както и общата му песен със Стенли „Където няма време“. Началото на концерта постави ALMA, която изпълни акустични и нови версии на авторските си парчета, както и кавъри на големи хитове.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Концертите от турнето „Целуни ме“ продължават в Бургас на 3 август и в Пловдив на 9 август, като билетите за Античния театър в града под тепетата бяха разпродадени седмици преди датата. Финалът на турнето ще бъде на 4 ноември в зала 1 на НДК.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Турнето на Любо Киров носи името на новия му албум „Целуни ме“, който беше представен през април. Едноименната песен от албума пък съвсем скоро беше отличена за БГ Песен и за БГ Текст, чийто автор е Любо Киров, на Годишните музикални награди на БГ Радио. В категорията БГ Комбинацията статуетката отново отиде при изпълнителя за песента „Където няма време“, в която си партнира със Стенли и Христо Мутафчиев.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Последната година е изключително силна творчески за Любо Киров. През април той издаде дългоочаквания от всички фенове нов албум „Целуни ме“. Именно на представянето му в София музикантът направи и премиерата на видеото към песента „Усеща се сила“ с кадри от знаковия му концерт в зала „Арена Армеец“, който беше на 26 октомври миналата година.

На 22 май пък Любо Киров излезе на сцената в легендарната лондонска зала Troxy за грандиозен концерт на световно ниво и първи с подобен мащаб за него.

Талантливият музикант ще бъде треньор в предстоящия сезон на “Гласът на България”.