Като начин да направи света по-чисто място за живеене използва фотографията Бенджамин фон Уонг. Неговите постапокалиптични кадри са сериозно предупреждение за замърсяване на океаните и планетата с боклуци.

Провокиращата размисли фотосерия се фокусира върху е-отпадъците (излязло от употреба електрическо и електронно оборудване), които се получават, когато заменяме и в последствие изхвърляме нашите "морално остарели" електронни джаджи - смартфони, лаптопи, периферни устройства и прочее. 

За да добиете представа колко сериозен е мащабът на проблема, само в САЩ всекидневно са били изхвърляни 142 000 компютъра през 2010 г. Нещо, за което човечеството трябва да се замисли, ако не иска да превърне планетата в сметище.

През 2017 г. фон Уонг научава, че "Dell" има най-голямата програма за рециклиране в света за използвана електроника, като решава да си сътрудничи с технологичната компания, за да помогне да се повиши осведомеността за това.

"Dell" дава на фон Уонг за проекта около 1900 кг електронни отпадъци - приблизителното количество е-отпадъци, които един американец би могъл да използва през целия си живот.

Засега снимките му изглеждат като мрачна научна фантастика в стилистиката на "Матрицата", но... засега.