Шестото издание на "Spirit of Burgas" ще бъде на 27 и 28 юли. 

Освен обещание за музикално пиршество, организаторите готвят и други изненади – повече забавления, разрешени морски бани под съпровода на любимата песен и почти 48-часова безспирна фиеста. Фестивалът ще посреща фенове още в 17:00 часа следобед, а сцените ще дърпат щепсела чак на изгрев слънце.

Другата добра новина е, че за втора поредна година Spirit of Burgas доверява денс сцената на хората от Ялта, и ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика в България SOLAR. Solar Dance Arena ще представи едни от най-големите звезди от електронната сцена, като ще стартира още на 26 юли, петък, и ще приключи в неделя, 28-ми.

„Решението да преместим фестивалните дати с една седмица не е случайно. – разказва Стефан Еленков, Изпълнителен директор на феста. "Тази промяна стана необходима, за да попаднем времево в тур-датите на групите и артистите, които искаме да поканим, а и нашите фенове пожелаха да видят, на тазгодишното издание на фестивала. Не беше лесно да се откажем от любимия ни на всички месец август, но все пак предпочетохме да не правим компромис с програмата и да не разочароваме нашите верни почитатели.“

Първите хедлайнери ще бъдат обявени още в средата на март, когато ще стартира и ранната продажба на билети.