"Грозният", социална сатира на един от най-известните представители на съвременната немска драматургия – Мариус фон Майенбург, се откроява като ново и непознато за благоевградската публика заглавие в програмата на Драматичен театър "Никола Вапцаров" през март.

Спектакълът е част от репертоара на Драматичен театър Търговище и ще направи своята премиера на благоевградска сцена на 22 март от 19 ч.

Режисьор на представлението е Денислав Янев – един от младите успешни режисьори, чийто спектакли се открояват на националната театрална карта. През 2020 г. той получи голямата награда на конкурса за млад режисьор "Слави Шкаров" за спектакъла "Една крачка до предела".

Новото представление под негова режисура – "Грозният", разказва историята на изобретателят Лете, на когото е забранено да представи на симпозиум последното си изобретение, защото е много… грозен.

Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, Лете решава да си направи пластична операция. С новото си лице изгражда и ново самочувствие, с което привлича вниманието на околните.

Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят абсолютно същото лице. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.

Каква ще бъде развръзката? Разберете сами на 22 март от 19:00 ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Билети за спектакъла "Грозният" можете да закупите от касата на театъра или онлайн в entase, както и да резервирате своите места на телефон 0879 523 729.