Стартира мобилно приложение Sofia CulTour - интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата. 

Напълно безплатно Sofia CulTour бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети. Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града. 

Принципът на работа на приложението е следният - потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство, като след отваряне системата идентифицира локацията и задава варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти. 

Снимка: Sofia CulTour

Освен активно търсене, системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития. Първа версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути и др.       

Вече можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play за Android, а от 8 юни и от Аpp Store за iOS.