Режисьорът Джеймс Камерън обяви намерението си да направи продължение на хита „Аватар“ още през 2010 г. Оттогава минаха 10 години и премиерата на филма все още е далеч в бъдещето – планирана е за декември 2022 г. За щастие има и добра новина – снимките на „Аватар 2“ вече са напълно приключили, а снимките на „Аватар 3“ са завършени на 95%.

Това заяви самият Камерън в онлайн интервю с екшън легендата Арнолд Шварценегер. Пред Терминатора той каза: „COVID ни удари както и всички други. Загубихме четири месеца и половина и в резултат на това трябваше да преместим премиерната дата с цяла година.“

Снимка: EPA

Големият режисьор всъщност е успял да приключи със снимките почти по график, въпреки забавянето. Нова Зеландия, където се снима филмът, обяви много строги мерки за влизане в страната и всеки посетител е задължен да прекара две седмици под карантина, преди да има право да стъпи на който и да е новозеландски остров. По тази причина това е една от държавите, които най-ефективно се справиха със заразата и бяха едни от първите, които възстановиха нормалния ритъм на живот.

Проблемът е, че след като кадрите бъдат заснети в Нова Зеландия, започва работата по създаването на ефектите и анимираните детайли от филма, което ще се случи в САЩ. А американците далеч не могат да се похвалят със същите успехи като в Нова Зеландия. Регистрираните случаи на заболели от коронавирус в САЩ са над 7 милиона, а починалите надхвърлиха 200 000.

Снимка: imdb.com

Ако обичате киното, без съмнение помните какъв успех постигна „Аватар“, когато тръгна по кината през 2009 г. Филмът, който се появи в зората на масовите 3D ленти, успя да впечатли целия свят и се превърна в най-успешния филм до този момент. С „Аватар“ Джеймс Камерън успя да победи рекорда на „Титаник“ (също негов филм) и остана на върха в продължение на 10 години, преди да бъде детрониран от „Отмъстителите: Краят“.

Снимка: Twitter

Амбициозната идея на Джеймс Камерън е да превърне „Аватар“ в поредица от 5 филма, а снимките на втората и третата част течаха едновременно. Очаква се бюджетът на четирите продължения да надхвърли 1 милиард долара.