В анимационните филми на Дисни има десетки герои, които всички харесваме и не малко злодеи, които са ни симпатични. Но няма друг персонаж, който да е толкова ненавиждан от феновете на филмовата компания, колкото Круела де Вил (чието име през 90-те години беше прекрасно преведено като Злобара де Мон). И как иначе – мечтата ѝ е да си направи палто от кучешки кожи. Но може би това ще се промени след около две години, когато ще гледаме по кината филм за младостта на Круела, а в главната роля ще е носителката на „Оскар“ Ема Стоун.

Преди дни Дисни пуснаха първата снимка на 30-годишната Стоун в ролята на обсебената от кожени палта богаташка.

Във филма „101 далматинци“ от 1996 г. ролята на Круела беше изпълнена от 50-годишната тогава Глен Клоуз, която се върна в образа и в продължението от 2000 г. „102 далматинци“.

Снимка: imdb.com

Почти нищо не се знае за предстоящия филм, освен че ще е предистория на филма за далматинците. Със сигурност ще е много трудно да се даде по-човешки образ на жестоката Круела (или Злобара), дори от прекрасна млада актриса като Ема Стоун.

Все пак има някаква вероятност това да стане, като се има предвид успехът на филма „Господарката на злото“, който превърна Злодеида в един от най-харесваните антигерои във вселената на Дисни.