Популярният виц гласи, че откакто съществува „Виагра“, не само Иисус възкресява мъртъвци. Хапчето вероятно е спасило много бракове и много връзки. И скоро ще можем да научим историята на създаването му по възможно най-веселия и динамичен начин в киното – с филмов мюзикъл, режисиран от носителя на „Оскар“ Спайк Лий.

Снимка: Getty Images

От изявлението на Лий, цитирано от Entertainment Weekly, става ясно, че създателят на „Черен в клана“ никога не е бил голям почитател на музикалните постановки и филми, но вече е готов да направи тази стъпка в кариерата си: „В началото на четвъртото си десетилетие като филмов режисьор ще направя изцяло пълен с песни и танци музикален филм.“

Снимка: Getty Images

Сценарист на филма ще е актьорът и драматург Куаме Квей-Арма, който се е вдъхновил от статия в списание „Ескуайър“ за създаването на лекарството.

Статията, която е озаглавена „Всички да станат: Неразказната история на мъжете, които създадоха „Виагра“ разказва за двама служители на фармацевтичната компания Pfizer, които се изправят срещу фондовата борса, правителството на САЩ и дори Католическата църква, за да докажат, че магическото синьо хапче е необходно.

Снимка: Getty Images

Днес „Виагра“ е един от най-продаваните фармацевтични продукти в света и носи приходи от над 3 милиарда долара годишно.