Актьорът Рей Лиота ще бъде почетен посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл", позовавайки се на Холивудската търговска камара.

Звездата на Лиота ще бъде 2749-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването й с водеща Лупита Санчес Корнехо ще присъстват Елизабет Банкс и Тарън Еджъртън.

От името на покойния си баща звездата ще приеме дъщеря му, актрисата Карсън Лиота, уточнява БТА.

Церемонията ще се състои на 24 февруари. На същата дата на екран излиза "Кокаиновата мечка" – един от последните филми с участието на актьора, режисиран от Елизабет Банкс.

Снимка: Getty Images

"Кончината на Рей Лиота беше опустошителна за света на шоубизнеса. Героите, които той изобразяваше, завинаги ще останат в историята на холивудското кино", каза продуцентката на церемонията Ана Мартинес.

Лиота се е снимал в над 60 филма, превъплъщавайки се в разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции.

Ролята, която прави Рей Лиота известен и затвърждава статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм "Добри момчета" на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро и Джо Пеши.

Рей Лиота е познат и с ролите си във филми като "Копланд", "Ханибал", "Фатални жени", "Брачна история", "Светци на мафията", "Корина, Корина" и други. Освен в киното, актьорът има изяви в телевизията и в театъра.

Снимка: Getty Images

 

Актьорът, прочул се с филма „Добри момчета“, почина през май 2022-а на 67-годишна възраст. В края на 2020 г. Рей Лиота съобщи, че е сгоден за 20 години по-младата Джейси Нитоло, но до сватба така и не се стигна. Повече по темата вижте тук: