Тази нощ бяха раздадени най-големите награди за телевизия в САЩ. Наградите „Еми“ отбелязват постиженията на създателите на сериали и телевизионни програми и филми.

За пореден път с най-много награди беше отличена телевизионната мрежа HBO – с цели 12 награди в най-важните категории. Техните конкуренти от „Нетфликс“ си тръгнаха едва с четири награди. Големите победители от вечерта са „Белият лотос“ и „Еуфория“ на HBO.

На тази церемония беше записана и историческа победа – за пръв път наградата за най-добър актьор в главна роля отиде при човек, който не говори английски. Това е кореецът Ли Джънг-дже, който играе в хитовия сериал „Игра на калмари“.

За разлика от наградите „Оскар“, където един филм може да бъде номиниран само в една година, при сериалите всеки нов сезон, излязъл през годината, може да донесе номинация на програмата или на актьорите в нея. По тази причина някои от миналогодишните победители пак си тръгнаха със статуетки.

Сред тези, които отново бяха наградени, са красавицата Зендая, Джулия Гарнър и Джейсън Судейкис. Тенденцията едни и същи актьори да печелят всяка година е до известна степен дразнеща за зрителите, които остават с впечатлението, че други качествени сериали остават незабелязани.

В галерията може да видите някои от най-впечатляващите облекла, в които звездите се появиха на церемонията.