През 2018 г. Райън Гослинг покори Луната във филма на Деймиън Шазел “Първият човек”, в който игра ролята на космонавта Нийл Армстронг. Филмът от режисьора на “Камшичен удар” и “Ла Ла Ленд” не беше комерсиалният успех, на който създателите се надяваха и успя да вземе само един “Оскар” - за визуалните си ефекти, но въпреки това явно Райън Гослинг като космонавт е допаднал на холивудските продуценти, защото ще имаме възможност да го видим още веднъж в подобна роля.

Снимка: Getty Images

Актьорът е избран за главната роля в екранизацията по предстоящата книга на писателя Анди Уеър. Той ще играе ролята на космонавт в космически кораб, който се опитва да спаси Земята. Почти нищо не се знае за филма, дори заглавието, защото книгата на Уеър ще излезе чак през 2021 г.

Продуцентите са дали зелена светлина на филма още преди да излезе книгата, по която ще бъде заснет, защото предишният роман на Анди Уеър, “Марсианецът”, се превърна в най-успешния филм на 2015 г. и спечели повече от 600 млн. долара.

Снимка: Getty Images

Зад предстоящия филм, който има работно заглавие “Проект: Аве Мария”, стоят продуцентите Фил Лорд и Крис Милър, които са получили и правата да екранизират още един роман на Уеър - романът “Артемида”.