Този октомври "Първият човек" ви кани да станете част от най-опасната и драматична мисия в историята на човечеството – покоряването на Луната. 

След успеха им с отличения с шест награди "Оскар" (включително и за най-добър режисьор) световен хит "La La Land", режисьорът Деймиън Шазел и звездата Райън Гослинг си партнират отново, за да разкажат за първи път на голям екран завладяващата действителна история на астронавта Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната и да го върне благополучно жив на Земята.  

Снимка: Първият човек

Грабващата емоционална история на "Първият човек" е базирана на книгата "Първият човек: Животът на Нийл Армстронг" на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на Нийл Армстронг и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната.  

Снимка: Първият човек

В ролята на Нийл Армстронг и съпругата му влизат Райън Гослинг ("La La Land") и Клер Фой ("The Crown"), а останалите роли се разпределят между Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др. 

Снимка: Първият човек

Сценарият на Първият човек е написан от носителя на "Оскар" Джош Сингър ("Спотлайт"), а продуценти са Уик Годфри и Марти Боуен (сагата "Здрач", "Вината в нашите звезди"), наравно с Деймиън Шазел. Изпълнителни продуценти са Айзък Клауснър, Адам Меримс, Джош Сингър и Стивън Спилбърг.

"Първият човек" ще стъпи в кината през октомври тази година, а дотогава гледайте трейлър с български субтитри в следващото видео: