Тази седмица също не ни е нужен превод, тъй като ще четем Георги Томов. Всичко там е естествено и непринудено, всичко там е подходящо за всички дни.

Георги Томов е един от най-познатите съвременни български автори, които превърнаха родната прозаична литература в символ на качество и висока класа. Познат е на българската аудитория най-вече с първия си сборник "Не беше тук и си отиде". Новият - "Всичките дни", съдържа 13 разказа, всеки от които е различен, но с еднакво пленяващи герои. 

Още при самото отваряне на книгата, дължината на първия разказ ни впечатлява - той е 38 страници, а от следващите има и съвсем кратки. Богатата им детайлност е типична за стила на Георги Томов. Различно при книгата е, че разказите са редактирани от различни редактори, сред които е и Захари Карабашлиев и Веселина Седларска. 

Разказите на Георги Томов са стегнати и логични. В тях научаваме истории за любов, за морални ценности. Едновременно разсътрсващи, но и заредени с позитивизъм. Срещаме се с много герои, много преживявания, много емоции. 

Авторът ни предлага богата палитра, с която всеки от нас може сам да рисува. Да оцветява всичките си дни.