Едни от най-дългоочакваните кино продукции с участието на звезди от ранга на Лиъм Нийсън, Деми Мур, Гай Пиърс, Моника Белучи, Даян Крюгер, Джесика Ланг и Дженифър Лопес ще направят телевизионния си дебют за България през юни в ефира на bTV Cinema.

Филмовият канал на bTV Media Group ще подари несравнимо изживяване пред малкия екран с 4 топ премиерни заглавиявсеки понеделник в 21:00 ч. 

В понеделник (3 юни) от 21:00 ч. зрителите на bTV Cinema ще могат да се насладят за пръв път в ефир на драматичния трилър със звездното участие на Деми Мур „Някой ден“ („Songbird“, 2020 г.). Лентата представя една антиутопична версия на това, което цялото човечество преживя по време на пандемията от коронавирус.

Действието се развива в хипотетичното бъдеще, където вирусът е мутирал и вече се казва COVID-23, като годишният брой на загиналите от него достига ужасяващите 8,4 милиона.

Всеки, който има положителен тест, бива отвеждан в карантинен лагер, където остава изолиран в зона, от която няма измъкване. Историята във филма се върти около младата двойка Нико (Кей Джей Апа) и Сара (София Карсън), които се борят да оцелеят, докато са разделени един от друг в град, управляван от военен режим. „Някой ден“, чийто продуцент е Майкъл Бей („Армагедон“, „Трансформърс“), е първият пълнометражен филм, вдъхновен, пресъздаващ и заснет по време на глобалната вирусна пандемия.

 

От 10 до 17 юни филмовият канал на bTV Media Group ще предложи на зрителите 8 вълнуващи вечери с филми на Лиъм Нийсън. Тематичният маратон ще започне ударно на 10 юни (понеделник) от 21:00 ч. с премиера на една от най-новите му ленти – „Спомен“ („Memory“, 2022 г.), с която той бележи своеобразното си завръщане към добре познатата си екшън форма от трилогията „Твърде лично“. 

В „Спомен“ Нийсън влиза в кожата на Аксел Луис – професионален килър с убийствена репутация, но и с непоколебим морал. Когато отказва да изпълни поредната мокра поръчка за опасна престъпна организация, героят му се превръща в нейна мишена… Аксел е готов за отмъщението си, но тъй като страда от ранна форма на Алцхаймер, паметта започва да му изневерява и затова е принуден да поставя под въпрос всяко свое действие. Звездният каст на „Спомен“, чиито снимки протичат на територията на яхтеното пристанище в Созопол, се допълва още от Гай Пиърс и Моника Белучи.

 

Завършекът на филмовите вечери с Лиъм Нийсън ще бъде поставен с още една премиера с негово участие – криминалният исторически трилър „Марлоу“ („Marlowe“, 2022 г.), който ще бъде показан на 17 юни (понеделник) от 21:00 ч. В него той се превъплъщава в кожата на мрачния детектив Филип Марлоу – образ, създаден от известния американо-британски писател Реймънд Чандлър. Лентата ни пренася в края на 30-те години на миналия век, когато Марлоу е нает да открие бившия любовник на богата наследница. Изчезването на мъжа е оплетено в мрежа от лъжи, а детективът е въвлечен в смъртоносно разследване, в което всеки крие своите малки тайни. Звездното актьорско присъствие в „Марлоу“ се допълва от имена като Даян Кругър и Джесика Ланг, а режисьор на продукцията е Нийл Джордан.

 

В последния понеделник от месеца – 24 юни – от 21:00 ч. в ефира на bTV Cinema своя телевизионен дебют за България ще направи екшън комедията с Дженифър Лопес „Сватба с пушка“ („Shotgun Wedding“, 2022 г.). В центъра на историята е влюбена двойка, която планира своята екстравагантна сватба във Филипините. По време на церемонията, обаче, пътищата на влюбените се пресичат с тези на престъпна банда. Гостите са взети за заложници, а похитителите искат 45 милиона, за да ги освободят. Фразата „Докато смъртта ни раздели“ сега придобива съвсем друго значение в това весело, изпълнено с адреналин приключение, а бъдещите младоженци трябва на всяка цена да спасят близките си, ако преди това не се избият помежду си.

 

Част от касовата селекция на филмовия канал през юни са и „Загадката Анри Пик“, „Последен полет“, „Ятаган“, „Игра на сенки“, „Студено отмъщение“, „Петдесет нюанса освободени“, „Леден път“, „Зараза“, „Еверест“, както и култовите поредици за Мистър Бийн и Джони Инглиш. Късните съботни вечери по традиция са запазени за емблематичната рубрика „CINEMA X“ със заглавия като „Хелоуин“, „Мъртвите не умират“, „Киберестествено: Тъмна мрежа“ и „Прокълнатият кораб“.