„Покемонът“ Лидия Ганева премина шеметно през всички етапи в осмия сезон на „Гласът на България“ като част от отбора на поп сензацията DARA. Днес 15-годишната млада дама е един от шестимата финалисти във формата и е в трескава подготовка за кулминацията на състезанието.

За своята първа поява на сцената на „Гласът на България“ Лидия избра да представи №1 хита на „Билборд“ на американската тийнсензация Оливия Родриго - „driver’s license“. Още тогава Любо Киров бе разтърсен от таланта на момичето и сподели, че „Много хора пеят, много хора имат гласове, но явно на някои са им дадени такива гласове, с които да спасяват души. С две думи – да лекуват!“. Иван Лечев определи изпълнението на Лидия като „приказка“ и я поздрави за динамиката и градацията, с която пее.

Днес изпълнението й от „Кастингите на тъмно“ се радва на близо 2 милиона гледания в официалния YouTube канал на „Гласът на България“, а един от коментарите в мрежата гласи: „Красота и изящество! Толкова прецизно, нежно и съвършено пеене, което пленява и омагьосва душата! Уникална!“.

Израснала в музикално семейство, пловдивчанката е позната на родната публика и от участието си на детската Еврозивизия преди 5 години. Безапелационните й изпълнения в тв шоуто този сезон изправиха публиката на крака не един път, а Ищар коментира таланта й така: “Това беше върхът! За първи път нямам никакви забележки… За мен, независимо дали ще спечелиш „Гласът“, или не, ти ще бъдеш голям артист. Един ден аз ще съм в публиката и ще крещя “Обичам те!”.

На живо миналата неделя се проведоха първите по рода си крос битки в българското издание на световния музикален формат. Лидия се изправи и победи в директен сблъсък талантливия Иван Иванов от отбора на Любо Киров. Решението бе взето изцяло от вота на зрителите.

Песента, която младата надежда бе избрала за свое оръжие, бе „Easy On Me“- последният сингъл на британското гласище Адел. Моменти след последните акорди на парчето Любо Киров коментира: „Въпреки че трябва да сме конкуренция, завинаги ще остана твой фен… За мен е чест, че те има и стигна до тук“.

Експресивната DARA благодари на 15-годишния талант, че я е избрала за свой ментор. „Лидия е едно бижу с ангелски глас“, добави още тя.

Емоционалната поп балада в комбинация с безапелационния талант на Лидия и романтичното сценично представяне се оказа билетът на участничката към финала заедно със своя ментор DARA.

Какво подготвя Лидия за най-ожесточената битка, а именно финалът на „Гласът на България“, ще разберем тази неделя от 20 часа по bTV.

Всичко актуалнo около „Гласът на България“ следете на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и в официалния YouTube канал на предаването.