На 83 г. е починал актьорът Ал Стробел. В България той е много известен с ролята си в сериала "Туин Пийкс". 

Новината e била съобщена от родуцента Сабрина Съдърланд, която през годините е работила с Дейвид Линч по много проекти. В поста си във Facebook тя пише: "С тъга трябва да съобщя, че Ал Стробел почина миналата нощ. Обичах го много."

Не е посочена причина за смъртта, нито са предложени други подробности, пише сайта TMZ.

Снимка: Getty Images

Разгледайте всички снимки в Галерията. 

Стробел е най-известен с това, че играе ролята на Майк, дух, подобен на основния злодей в сериала - Боб (Франк Силва), който е бил негов партньор в серийни убийства. След като извършва няколко изнасилвания/убийства заедно с Боб, Майк получава религиозно прозрение и се разкайва, като отрязва ръката си, за да се отърве от татуировка с надпис "Fire Walk With Me" (Огън върви с мен). Тя символизира, че е докоснат от "Дявола".

Боб има идентична татуировка на ръката си, но той не се е покаял. Майк прекарва години в опити да открие и спре Боб.

Неговият герой влиза и излиза от сюжета много пъти по време на цялата сага. Често се  появява в странни сънища и видения, в които попада героят на Кайл Маклахлан, агент Купър, докато разкрива убийството на Лора Палмър. 

В реалния живот ръката му е ампутирана след автомобилна катастрофа.

Освен в "Туин Пийкс', актьорът участва във филмите "Megaville", "Sitting Target", "Child of Darkness, Child of Light", "Ricochet River" и др.

Снимка: Туин Пийкс

Разгледайте всички снимки в Галерията.