Кийт Ърбан, четирикратният новител на "Грами", и световната аренби икона Пинк представят първия си дует - "One Too Many".

Песента е включена в предстоящия нов албум на австралийски певец - THE SPEED OF NOW Part 1, който излиза на 18 септември.

Премиерата на видеоклипа към парчето ще се състои ексклузивно във Фейсбук днес (17 септември). 

"One Too Many" е едно от най-дълго чаканите музикални събития на годината. То обединява двама от най-успешните и уважавани световни артисти с несравним талант и нестихваща любов към музиката. 

"Винаги съм обожавал гласа на Пинк", споделя Кийт Ърбан. 

"Артистичността и многопластовото й умение да твори, в комбинация с подарения й от Бог талант, я прави един от най-великите гласове на нашето време", допълва австралийският музикант.

Снимка: Animato Music / Universal Music Group

С приятен соул-поп привкус песента "One Too Many" още първоначално е създадена за дует и Ърбан не си е представял някой друг, който да я изпълни заедно с него. Но от изолацията заради COVID-19 пандемията произхождат някои предизвикателства. 

Кийт Ърбан и Пинк не само са принудени да записват партиите си поотделно, но се намират и в противоположни части на света – Пинк е в Лос Анджелис, а Ърбан – в Сидни, докато снимат музикалното видео към One Too Many.

Снимка: Animato Music / Universal Music Group

"One Too Many" е песен от предстоящия десети студиен албум на Кийт Ърбан - THE SPEED OF NOW Part 1, в който участват още хип-хоп/кънтри звездата Breland, легендарният китарист Найл Роджърс Rodgers и кънтри музикантът Ерик Чърч.