Преди да стане награден с „Оскар“ актьор,  се изявяваше предимно в романтични филми. Днес звездата от „Клубът на купувачите от Далас“ и „Интерстелър“ навършва 51 години, затова ще направим един скок назад във времето и ще си припомним кои са петте му най-добри романтични филма. Ако ви вдъхновим, може да отбележите рождения ден на актьора и да си пуснете някой от тях.

 

 

5. „Призраци на бивши гаджета“

Снимка: imdb.com

Филмът от 2009 г. е вдъхновен от класиката „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс, но вместо героят на Макконъхи да бъде преследван от призраците на бъдещите и отминалите коледи, тук го гонят призраците на бившите му гаджета. Заедно с Матю Макконъхи в този филм ще видите и Дженифър Гарнър, Ема Стоун и Майкъл Дъглас.
„Призраци на бивши гаджета“ е последният романтичен филм ма Макконъхи, преди да се захване с по-драматични роли.

4. „Златна възможност“

Снимка: imdb.com

В този филм от 2008 г. Матю Мкконъхи и Кейт Хъдсън играят двойка търсачи на съкровища, които се отправят на забавно и романтично пътешествие с много екшън, в търсене на легендарно съкровище от 18-и век.

 

 

3. „Фалстарт“

Снимка: imdb.com

В този филм от 2006 г. Матю Макконъхи играе ролята на перфектния мъж, който обаче има един недостатък – все още живее с родителите си. За да го изгонят от къщата, семейството му наема специалистката по интервенции Паула, в чиято роля влиза Сара Джеска Паркър.
Освен Макконъхи и Паркър, във филма участват още Зоуи Дешанел, Брадли Купър и Кати Бейтс.

2. „Сватбеният агент“

Снимка: imdb.com

Ако сте почитатели не само на Матю Макконъхи, но и на Дженифър Лопес и все още не сте гледали този филм от 2001 г., задължително го направете. В него Лопес играе ролята на сватбен агент. Тя е много успешна в работата си, но проблемите започват когато се влюбва в най-неподходящият участник в сватбата, която организира – младоженецът.

1. „Как да разкараш гаджето за 10 дни“

Снимка: imdb.com

Класиката си е класика. Този филм от 2003 г. е най-успешният в кариерата на Матю Маконъхи като актьор в романтични комедии. От едната страна на тази поредица от нелепи ситуации е Матю Макконъхи в ролята на сваляч, който се е хванал на бас, че може да накара всяка жена да се влюби в него. От другата страна е Кейт Хъдсън, която пише статия за това как най-лесно можеш да изгониш един мъж от живота си. Финалната сцена на моста една от най-известните в романтичните филми.

В никакъв случай не съжаляваме, че Матю Макконъхи избра да изостави романтичните филми и да тръгне да печели големи награди за сериозно кино. И все пак е добре да не забравяме защо актьорът се превърна в един от най-популярните в романтичния жанр.