Чувате ли тълпата? Вълнението е огромно, защото този ноември, Колизеумът, най-великият храм, съграден от Рим, отново отваря врати за грандиозното киносъбитие на годината – Гладиатор II.

През 2000 г. колосалният режисьор Ридли Скот покори света с мегахита "Гладиатор", който отекна във вечността, като стана вторият най-касов филми за годината, получи 12 номинации за „Оскар“ (от които спечели пет, включително за най-добър филм и най-добра мъжка роля на Ръсел Кроу), еднолично възроди жанра на историческия епос и остави трайна следа в киното и световната попкултура. На 15 ноември Скот отново „надява туниката“ и се завръща на територията на Рим и арената на Колизеума със зрелищната мегапродукция Гладиатор II.

Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета.

Снимка: Forum Film Bulgaria

В главната роля на Луций влиза една от най-горещите млади звезди – номинираният за „Оскар“ Пол Мескал (Под слънцето), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на „Оскар“ Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Колин Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Първият трейлър на Гладиатор II ни пренася право в центъра на тънещата в корупция Римска империя, където войната се е превърнала в единствената форма на прехрана, а кървавите схватки в Колизеума са малкото отдушници за народа и възможност за робите да се превърнат в свободни хора.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Видеото разкрива впечатляващия размах на продукцията и безкомпромисната визия на сър Ридли Скот, запознавайки ни с основните действащи лица и множеството опасности, които очакват гладиаторите – както на арената, така и извън нея.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Жажда за власт, сила и чест, прах, пот, кръв и стомана, режеща плът и кости. Това е светът на Рим и на киноспектакъла Гладиатор II, който изглежда, че по нищо няма да отстъпва на своя бележит предшественик.

Снимка: Forum Film Bulgaria


Режисьор на Гладиатор II е Ридли Скот (Гладиатор, Небесно царство, Робин Худ, Изход: Богове и царе, Последният дуел, Наполеон), сценарият е дело на Дейвид Скарпа (Всичките пари на света, Наполеон).

Снимка: Forum Film Bulgaria


В ролите са Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Колин Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби, Фред Хекинджър, Лиор Раз, Питър Менза, Мат Лукас и др.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Бунтът започва с Гладиатор II от 15 ноември само в кината и IMAX.

 

Снимка: Forum Film Bulgaria