Днес той е спряган за следващия Джеймс Бонд, превърнал се е в един от най-търсените британски актьори и богатството му се оценява на 6 милиона долара. Но животът не винаги е бил толкова хубав за Ричард Мадън, който се прочу с ролята на Роб Старк в Игра на Тронове.

Снимка: LadyZone.bg

Наскоро в шоуто на Джими Фалън „The Tonight Show“ актьорът сподели, че преди да получи ролята в сериала, едва свързвал двата края: „Живеех с пет долара на ден и редовно бях изправен пред избора дали да си купя храна или халба бира. Повечето пъти избирах бирата.“

Снимка: LadyZone.bg

Богатството на Мадън обаче не се дължи на заплатата му за ролята му в „Игра на  тронове“, както си мислят много от феновете. „Как си представят това, чуди се актьорът. Когато подписах договора за сериала, нямах никакъв опит, нищо, което да пиша в автобиографията си. И следователно не ми предложиха кой знае колко много пари.“

В сериала той изпълнява ролята на Роб Старк, който повежда война срещу крал Джофри, за да отмъсти за убийството на баща си и да извоюва независимостта на Северното кралство. Роб бързо се превърна в любимец на публиката и си спечели много почитатели. Смъртта му в сериала стана една от най-коментираните и шокиращи сцени в историята на телевизията.

 

Снимка: LadyZone.bg

След участието му в „Игра на тронове“, кариерата на Ричард Мадън тръгна стремглаво нагоре. Първо беше избран за главната роля в историческия сериал "Клондайк", а след това в британския трилър „Бодигард“, за който получи и престижната награда Златен глобус. Тази година ще го гледаме в биографичния филм „Рокетмен“, където ще играе ролята на Джон Рийд - агент и любовник на легендарния Елтън Джон.