Тринадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц One Dance Week ще се случи от 13 май до 6 юни 2021 г.

"Постоянно променящите се условия за използването на театрите (до 30% от капацитета), както и цялостно влошаващата се картина с разпространението на вируса в страната, доведоха до това тежко за нас решение. Здравето на всички почитатели на съвременния танц, както и на артистите, поканени да участват в програмата на фестивала, е от първостепенно значение и не бихме желали да го подлагаме на риск", казват организаторите.

Съвсем скоро ще бъде обявяна и цялата програма на 13-то издание на One Dance Week. 

Снимка: Julian Mommert

Представянето на най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще се проведе на 13, 14, 15 и 16 май 2021. Всички закупени билети за датите 3 и 4 септември 2020 важат без презаверка за датите 13 и 14 май 2021. Разпродадените места ни вдъхновиха да договорим още две допълнителни дати и така в програмата на фестивала за 2021-а представянията на спектакъла на Папайоану стават общо 4. Билети за 15 и 16 май са вече в мрежата на еPay. 

Предвидената за май 2020 г. световна премиера на дългоочаквания спектакъл на Димитрис Папайоану не се състоя заради световната пандемия и се очаква през декември в Атина. Българската публика отново ще е бъде една от първите в света, която ще има изключителната възможност да се докосне до новото произведение на един от най-значимите световни артисти в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

Снимка: Julian Mommert

Спектакълът ГРАЦИИ на италианската хореографка Силвия Грибауди, който беше насрочен за 20 септември 2020 г. в Дом на културата “Борис Христов”, ще бъде представен на 6 юни 2021 г., като част от 13-ото издание на One Dance Week. 

Епидемичната обстановка в страната и рестрикциите за провеждането на културни събития на закрито наложиха преместването на фестивала през май-юни 2021 г. Всички закупени билети за спектакъла важат без презаверка за 6 юни 2021 г. Допълнителна информация ще намерите тук.

Снимка: Julian Mommert

За огромно съжаление на организаторите европейската премиера на спектакъла ПИСЪКЪТ НА МЕДУЗИТЕ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата на 13-ото издание на One Dance Week. Причината е съвпадение между новите дати на фестивала през пролетта на 2021 г. и отдавна планираното турне на компанията в Мексико по същото време.

Всички, закупили билети за спектакъла на 27 септември в Дом на Културата “Борис Христов” в Пловдив, могат да върнат своите билети на касите на EasyPay в цялата страна, с краен срок 30 септември 2020 г., а допълнителна информация ще намерите тук. Билети за спектаклите през май 2021 г. в Дом на културата “Борис Христов” вече можете да намерите на касите на EasyPay и онлайн от мрежата на EpayGo.