Добра новина, ако не успяхте да идете да гледате “Блъдшот” или някой друг от новите филми, преди киносалоните да затворят врати и прожекциите да бъдат спрени за неопределено време - доста от новите филми ще бъдат пуснати за домашно гледане няколко месеца по-рано, отколкото беше предвидено.

Коронавирусът удари почти всички сфери на живота ни, включително киноиндустрията. И докато някои разпространители успяха да отменят премиерите си, други се оказаха затворени при едва започнали прожекции. И единственият начин студиата да възстановят поне част от изгубените пари, е да направят филмите достъпни за повече хора през платформите за дигитално наемане на филми, като Amazon. А това ще е от полза и за интернет пиратите, каквито, за съжаление, са голяма част от българските зрители, които ще се сдобият с филмите в добро качество.

Ето кои филми скоро ще бъдат достъпни за гледане у дома:

Снимка: imdb.com

“Блъдшот” - по принцип минават месеци преди филмът да слезе от екраните и да стане достъпен за гледане у дома, но премиерата на “Блъдшот” съвпадна с налагането на много по-строги мерки срещу разпространението на заразата в България и много други места по света, така че почитателите на Вин Дизел скоро ще могат да го гледат в новия му филм в комфорта на домовете си. “Блъдшот” ще е достъпен от 24 март.

Снимка: imdb.com

“Хищни птици” - и Харли Куин скоро ще бъде гост на почитателите на феминистки супергеройски филми. Филмът така или иначе не беше успехът, който създателите очакваха да е, но със затварянето на кината студиото рискува да загуби милиони.

Снимка: imdb.com

“Ема” - филмът по романа на Джейн Остин вече е достъпен в платформите за дигитално наемане на филми.

Снимка: imdb.com

“Замръзналото кралство 2” - продължението на анимационния хит вече е достъпно з гледане за потребителите на платформата на "Дисни”.

Снимка: imdb.com

“Невидимия” - психотрилърът, който тръгна по кината неотдавна, вече може да се гледа и вкъщи. Филмът успя да направи няколко седмици в кината, преди те да бъдат затворени, но твърде малко, за да оправдае бюджета си.

Снимка: imdb.com

“Напред” - анимационният филм с участието на Крис Прат и Том Холанд тръгна по кината през втората седмицана март, но малко след това беше спрян заради коронавируса. Сега феновете могат да го намерят през платформите за наемане на филми.

Снимка: imdb.com

“Соник” - на този Соник не му върви. Първо студиото трябваше да хвърли няколко допълнителни милиона, за да преправи визията на бързия таралеж, а сега не успяха да го задържат достатъчно дълго на екрана, за да оправдае бюджета си. Но поне феновете ще могат да го видят по-рано вкъщи.

Снимка: imdb.com

“Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” - вместо през лятото, както беше планирано преди, последната част от сагата за семейство Скайуокър ще бъде достъпно още този месец за домашно гледане.