HBO отбелязва 50-та годишнина от мисията на Аполо 11 с ремастерирана версия на 12-те серии от наградения с Emmy минисериал от 1998 година „От Земята до Луната“. Визуалните ефекти са заменени с чисто нови компютърни графики, които се основават на референтни модели на НАСА. Всички епизоди вече са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. А самата годишнина от кацането на Луната отбелязваме на 20 юли, събота.

Документалният сериал, продуциран от Том Ханкс, проследява раждането и развитието на космическата програма на Щатите в периода 1961-1972 година. Дванадесетте серии разказват драматичната история на легендарните мисии Аполо и техните безстрашни астронавти, като проследяват случващото се от историческата реч на президента Кенеди до стъпването на Луната, което се счита за абсолютния пик на космическата програма на САЩ за 60-те години на миналия век.

Сред актьорския състав освен самия Том Ханкс са и Сали Фийлд (“Форест Гъмп“, „Спешно отделение“, „Там, където е сърцето“), Брет Кълън („Истински детектив“, „Жокера“ 2019), Стивън Рут („Бари“ на HBO), Адам Болдуин („Касъл“, „Патриотът“) и Крис Айзък. С тяхна помощ на екрана оживяват истории на мъже, жени и деца, всеки от които е допринесъл за един от най-големите триумфи на човешкия дух в най-новата ни история. Сериалът има три награди Emmy и общо 17 номинации. 

С бюджет от 65 милиона долара, "От Земята до Луната" е заснет в космическия център „Кенеди“ в Кейп Канаверал, Калифорния, и на повече от 100 други локации, свързани с космическата програма на Щатите.

Първият епизод ни въвежда в историята – на 12 април 1961 година СССР постига немислимото – космонавтът Юри Гагарин извършва пълна обиколка около Земята в орбита. Въпреки че американският му колега Алан Шепърд скоро прави същото в рамките на програмата „Мъркюри“, Съединените щати все още са доста назад от руснаците в звездната надпревара. По предложение на Хю Драйдън, получило одобрението на президента Кенеди, новата голяма цел на НАСА е да изпратят свой астронавт на Луната. Девет астронавти започват подготовка за тази сложна и опасна мисия, но само един ще има шанса да остане в историята като първия човек, стъпил на лунната повърхност.