.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Преди 50 години „Аполо 11“ излита към Луната

| преди 13 седмици
„Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството“

На 16 юли 1969 г. американският космически кораб „Аполо 11“ потегля към Луната от Космическия център „Джон Ф. Кенеди“. Екипажът на мисията „Аполо“ се състои от Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин „Бъз“ Олдрин.

Пилотираният космически кораб „Аполо 11“ е третият апарат от програмата „Аполо“, изпратен към Луната от НАСА. Преди него само „Аполо 8“ и „Аполо 10“ са достигнали естествения спътник на земята, без да кацат на него.

„Аполо 11“ е първият космически кораб, който каца на Луната на 20 юли 1969 г. Нийл Армстронг докладва „Хюстън, тук база на Спокойствието, Ийгъл кацна“. Армстронг става първият човек в историята на човечеството, стъпил на Луната. Първата крачка, направена от него е заснета с камера. Историческият момент се предава на живо по телевизията пред цялото човечество.

„Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството“.

Няколко конспиративни теории за кацането на Луната:

Истинските спекулации започнали през 1976 г. с книгата на Бил Кейсинг "Ние никога не сме кацали на Луната - лъжата за 30 млрд. долара". Сред доводите са:

1. Няма оставен кратер при кацането на Луната.

2. Американското знаме се ветрее, въпреки че на Луната няма вятър.

Тази теория обаче беше опровергана. В действителност флагът е бил оборудван с прът, който да го държи изпънат, вместо да виси отпуснат, а вълнуването на плата се дължи на прегъването при пакетирането. Видеозаписите показват, че знамето е неподвижно повече от 30 мин. Първоначалното движение е било само при слагането на знамето.

3. Нямало видими звезди на телевизионните екрани.

НАСА отговори, че звездната светлина е прекалено слаба, за да се появи на снимки при обичайните светлинни условия на Луната.

4. Фалшивите сенки.

Слънцето е единственият източник на светлина на Луната, скептиците използваха това като доказателство, че всичко е заснето в холивудско студио.

Експертите отговориха, че Луната не е плоска и, че няма 100% "правилна" сянка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите