Тази година почти приключи и е време да погледнем назад и да отбележим кои бяха най-популярните сериали през годината. Класацията е направена от най-големия сайт за кино и телевизия в света – IMDB. Тя не е базирана на рейтинга на сериалите, нито на мнението на критиците, а изцяло е създадена на базата на това кои телевизионни сериали бяха най-търсени и коментирани през 2019. Ето кои са десетте сериала, които привлякоха най-голямо внимание:

10. „Ти“ (You)

Снимка: imdb.com

След като започна сравнително тихо като телевизионен сериал, „Ти“ беше купен от стрийминг платформата Netflix и успя да предизвика достатъчно шум, за да влезе в топ 10 на най-популярните сериали тази година.

9. „Секс образование“ (Sex Education)

Снимка: imdb.com

Тийн сериалът на Netflix, който разказва за сина на известна сексоложка и как той се опитва да използва наученото от майка си, за да помага на сексуалния живот на съучениците си, явно е привлякъл достатъчно внимание, за да се появи в този списък. Може би защото, както обещаваше в един свой филм Уди Алън, сериалът разкрива на младежите всичко, което са искали да знаят за секса, но са се страхували да попитат.

8. „Остри козирки“ (Peaky Blinders)

Снимка: imdb.com

Дори след пет сезона британският сериал, разказващ за харизматичния лидер на бирмингамска банда, остава много популярен. Тази година излезе петият сезон от драмата и се очаква да има поне още два.

7. „Живите мъртви“ (The Walking Dead)

Снимка: imdb.com

Когато започна преди десетина години, „Живите мъртви“ беше феномен в телевизията. Днес редовно чуваме за спад в аудиторията на сериала и четем негативни коментари за начина, по който се развива историята, но въпреки това хората продължават да търсят и да четат за постапокалиптичната драма. Сериалът ще продължи още поне две години, както и двата допълнителни сериала, които създадоха след него за същия свят. А чакаме и три допълнителни филма. Хората, които не харесват „Живите мъртви“, няма да се отърват скоро.

6. „Черното огледало“ (Black Mirror)

Снимка: imdb.com

Това беше изключително успешна година за британския сериал, който намери нов дом в Netflix. Петият сезон, макар и да се състоеше само от три епизода, привлече много хора, най-вече заради участието на певицата Майли Сайръс в един от тях. А да не забравяме, че в края на миналата година беше пуснат и първият интерактивен филм „Black Mirror: Bandersnatch", в който зрителите определят какво ще се случва в историята.

Вижте петте сериала, които са били най-популярни през 2019 г. >>>