Мафалда Сакскобургготска пя на сцената на олимпийския стадион в Барселона пред 55 хиляди зрители. Изпълнението на княгинята беше преди концерта на британската група Coldplay. Тя беше сред малцината изпълнители, избрани да подгреят публиката в две последователни вечери, съобщава официалният сайт на бившия премиер. Най-голямата внучка на бившия премиер се подвизава под сценичното име Ona Mafalda.

По-рано през месец май Мафалда изнесе и рецитал пред 15 хил. зрители на сцената пред кметството на Париж. Концертът, в който тя участва във френската столица, беше посветен на Деня на Европа.Княгиня Мафалда е на 27 години. Тя е най-голямото от трите деца на Кирил Преславски и първата от общо 11 внуци на Симеон II. От години се занимава с музика, като преди това завършва Музикалния колеж „Бъркли“. През 2015 г. издава първия си сингъл „Don’t Let Go”. Макар в България да не се говори много за нея, в Испания тя е доста известна. Когато е на 25, се появява на корицата на испанския Vogue, а дизайнерът Майкъл Корс обожава да я кани на дефилетата си.

Снимка: Getty Images


Миналата година Мафалда се омъжи за британския финансист с ливански корени Марк Абуслейман на остров Майорка – родното място на майка й Росарио Надал. Мафалда се запознава с него в Лондон, след което двамата прекарват няколко години в САЩ, където учат.