Нека започнем с Хийтклиф на Емили Бронте. Лош, недодялан, с една от най-проблематичните връзки в историята на литературата. Той не се поколебава да отвлече дъщерята на починалата си любима (която се омъжва за друг, защото Хийтклиф не е достатъчно богат), за да насърчи връзка, която ще му позволи да спечели повече богатство и имоти.

После идва ред на Рет Бътлър. Отхвърлен от голяма част от южната аристокрация, защото твърди, че Северът със сигурност ще спечели. Той краде злато от Конфедерацията, а в една от най-емблематичните сцени в историята на киното казва на момичето, което през цялото време преследва, че въобще не му пука, че тя го желае.


Лоши момчета. Обожаваме да четем за тях. И, ако се съди по дългогодишната мания на читателите по Хийтклиф и Рет, с нетърпение чакаме онзи момент, когато изведнъж всичко се преобръща и те доказват, че под коравата им обвивка се крият чувствителни души.
За тези от вас, които не искат да повярват, че един герой се нуждае само от малко терапия, за да се превърне от лошо момче в плюшено мече, нека разкрием каква е тайната на лошите момчета, които ни карат да припадаме...

Джерико Баронс

Джерико Баронс на Карън Мари Монинг е главният герой в поредицата й, която стартира с романа „Тайната на забранената книга“, на книжния пазар от 15 март (част от новата издателска линия романтични книги на „Егмонт България”). Някои го наричат неустоим, а други – с епитети, които не бихме повторили и в бар, пълен с моряци. Баронс е доста противоречив образ. Без да издава нищо за себе си, той се опитва да използва героинята Мак, за да постигне собствените си цели. Лошо момче от главата до петите и на всичко отгоре и татуиран, той притежава книжарница и е по-сдържан и от г-н Рочестър.

Втората книга за Джерико и Мак – „Мистерията на изчезналия талисман”, излиза на 17 май.

Лотар

Лотар от поредицата Immortals After Dark на Кресли Коул би могъл да спечели титлата за най-подъл антигерой. Погребан жив в продължение на 600 години, той не се интересува от нищо друго освен да отмъсти и да се събере със своята половинка. Дори и това да означава да убие човешка душа, за да може неговата предполагаема половинка да се пресели в тялото й. В крайна сметка се влюбва във въпросната душа/ жена, която през цялото време се бори за контрол над собственото си тяло. И нито веднъж не моли за прошката й.

Книгите от поредицата на Кресли Коул все още не са издадени на български език.