Лондон може да се стори леко агресивен град на туристите - особено ако им се наложи да пътуват с метрото... Враждебността се усеща даже у мишките в британската столица, две от които дори са забелязани да се бият върху платформата на метростанция в Лондон.

Ето как снимката "Station Squabble" на Сам Роули успява да го превърне в тазгодишният носител на наградата  Wildlife Photographer of the Year 2020.

Около 28 000 фенове на фотографията на дивата природа са гласували в краткия списък от 25 снимки на конкурса, увенчавайки победата на базирания в Бристол фотограф, който тази година спечелейки наградата на публиката.

В опит да улови интересни кадри на диви животни в британската столица, Сам ляга на пода на метростанцията в очакване да се появи някой гризач. Така фотографът ги вижда на няколко пъти мишките да се бият за остатъците храна, разпръснати по пода от пътниците.

Сам казва, че боят между мишките, който е заснел, е продължил само секунда, преди едната да грабне трохата и да изчезне нанякъде. Какъв забележителен кадър наистина – все едно гледаш пияници, които се налагат на улицата пред някой бар.

Дали и мишките в софийското метро са толкова агресивни? Оглеждайте се и снимайте, ако забележите.